Filosofiens verden - Kritik - Etik - Pædagogik - Religion

Filosofiens verden - Kritik - Etik - Pædagogik - Religion Forstør

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvordan kan vi i globaliseringens tidsalder bruge filosofi til? Det giver nu 75-årige Peter Kemp mange forskellige et bud på i denne bog.
Et grundsynspunkt er at filosofi kan f.eks. hjælpe os til at tænke sammenhænge og helheder eksistentielt og politisk uden at ophæve forskelle og modsætninger mellem tilværelsens forskellige aspekter og uden at erstatte fællesskab og demokrati med topstyring og undertrykkelse.
Kemp viser hvordan vi kan tænke kritisk om etik pædagogik og religion i en tid hvor velfærdstaten og retsstaten er i fare for at gå under i managementtænkning hvor skoler og universiteter trues af kulturløshed og barbari og hvor religion og kristendom risikerer at blive tømt for indhold af mangel på religionsfilosofisk tænkning.
Som filosof er Peter Kemp en helhedstænker overbevist om at sandheden er det hele som Hegel sagde men samtidig enig Adorno i at det hele er det usande når man kaster sig i armene på letkøbte ideer og glemmer at udøve den kritik som må og skal afprøve vore ideers og institutioners holdbarhed og troværdighed.
Peter Kemp(f. 1937) er leder af Center for Etik og Ret i København og professor ved DPUs Institut for Pædagogisk Filosofi. Hans forfatterskab bevæger sig fra fænomenologi sprogfilosofi teologi og etik til politisk og pædagogisk filosofi. Han har skrevet bøger om filosofferne Derrida RicSur og Levinas om Verdensborgeren som pædagogisk ideal(2005) og senest om Klimabevidsthedens barriereri 2009.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Peter Kemp
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 153 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 747 g
Udgivelsesdato: 26 Jan 2012
Oplagsdato: 26 Jan 2012
Varefakta
Reference

b-9788779735217

Sprog

Dansk

Filosofiens verden - Kritik - Etik - Pædagogik - Religion Tiderne Skifter