Filosoffen på arbejde - Dimensioner i anvendt filosofi

Vis stort billede
Filosoffen på arbejde - Dimensioner i anvendt filosofi

100,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Filosoffen på arbejde. Dimensioner ianvendt filosofi handlerom, hvor og hvordan filosofi kan forstås og udøves som en anvendelsesorienteretdisciplin. Anvendt filosofi rummer både en specialiseret filosofifaglighed ogfilosofiens samvirke med praksisområder inden for for eksempel sundhed, miljø,pædagogik, ledelse, medier og teknologi.

Bogens første del kommer ind på fem dimensioner, sombliver betonet i anvendt filosofi: filosofiens kernefaglighed, en eksistentieldimension, en interpersonel dimension, en samfundsforandrende dimension ogfilosofiens relation til videnskaben. Derudover giver første del et eksempel påat være anvendelsesorienteret filosof i en diskussion af bæredygtighed.

Bogens anden del består af 11 praksisbeskrivelser fra en rækkefilosoffer på arbejde. De har alle en formeluddannelse i filosofi og arbejder aktuelt med filosofien i relation tilkonkrete praksisfelter såsom pædagogik, sundhed, samtaler, ledelse ogglobalisering. De beskriver, hvordan de selv blev interesseret i filosofi,hvilke filosofiske temaer de er optaget af, og hvordan filosofien spiller ind ideres arbejdspraksis.

Filosoffen på arbejde er en grundbog for studerende på uddannelseni Anvendt Filosofi ved Aalborg Universitet, men vil være inspirerende for alle,der er interesseret i mulighederne i anvendt filosofi, såsom ledere ogkonsulenter samt psykologer og vejledere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ulla Thøgersen (red.)
Sideantal: 272
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Ferdinand Ahm Krag
Omslagsgrafiker: Louises Design
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Ulla Thøgersen
Udgiver: Forlaget Mindspace
Bredde: 152 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 396 g
Udgivelsesdato: 29 Aug 2013
Oplagsdato: 29 Aug 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792542496

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Filosoffen på arbejde - Dimensioner i anvendt filosofi Forlaget Mindspace