Etik uden moral - Det gode menneske i det postmoderne samfund

Vis stort billede
Etik uden moral - Det gode menneske i det postmoderne samfund

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I Etik uden moral udvikler Ole Bjerg et begreb om etik i det postmoderne samfund, som han med afsæt i Niklas Luhmanns systemteori beskriver som hyperdifferentieret.

Indretningen af det postmoderne samfund gør det umuligt at tænke moral som et altomfattende metasystem, og Bjerg argumenterer for, at der i dag ikke findes et etisk regelsæt, som kan fortælle os, hvad vi skal gøre og ikke gøre. I stedet må den enkelte navigere ud fra en praktisk fornemmelse for, hvad der er rigtigt og forkert i enhver given situation. Den etiske fornemmelse er altså konkret og kan ikke generaliseres eller defineres.

Bogens omfattende undersøgelse udfoldes med eksempler inden for videnskab, kunst, økonomi, politik, sundhed og kærlighed i det postmoderne. Den kombinerer filosofiske diskussioner af bl.a. Aristoteles, Schopenhauer, Durkheim, Weber, Heidegger, Baudrillard og Luhmann med sociologiske analyser af tidstypiske personlighedstyper. Desuden undersøger bogen, hvordan det er muligt at tænke og handle etisk inden for virksomheder og andre organisationer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ole Bjerg
Sideantal: 296
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 151 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 537 g
Udgivelsesdato: 25 Feb 2010
Oplagsdato: 25 Feb 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763526081

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Etik uden moral - Det gode menneske i det postmoderne samfund Museum Tusculanums Forlag