En sommer med Montaigne

Vis stort billede
En sommer med Montaigne

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

HÅNDBOG I DET GODE LIV – LIGE TIL FERIEKUFFERTEN

Omkring 100.000 franskmænd har foreløbig taget imod invitationen til at nyde sommeren i Montaignes selskab. Montaigne var fransk renæssancefilosof og -humanist (1533-92) og har bl.a. inspireret vor egen Ludvig Holberg til at skrive epistler. Montaigne var adelig og mod slutningen af sit liv borgmester i Bordeaux. Helst levede han dog tilbagetrukket med sine bøger på sit slot. Hans hovedværk, MONTAIGNES ESSAYS, var en filosofisk dagbog, hvori han var sit eget studieobjekt. Han gennemførte en form for tidlig psykoanalyse ved at gøre sig selv til genstand for daglig undersøgelse. Ingen Knausgård uden Montaigne!

Hos Montaigne peger studiet af jeget altid ud mod det alment menneskelige, begivenheder i tiden som de blodige religionskrige mellem katolikker og protestanter m.m. EN SOMMER MED MONTAIGNE åbner således små vinduer ud mod renæssancen og alle de politiske, filosofiske og sociale forandringer, som skete uden for de lukkede mure på forfatterens slot.

I fyrre små letlæste, underholdende og tankevækkende kapitler introduceres Montaignes livsfilosofi, som han gennem tyve år forsøgte at indkredse i sine essays: meningen med venskabet, kærligheden og døden. Montaigne huskes for opfordringen til at leve hvert et øjeblik fuldt ud.

Antoine Compagnon, er professor i filosofi ved Collège de France i Paris og Columbia University og en af verdens førende forskere i Montaigne. Han skrev sin bog efter at have holdt en række meget populære radioforedrag om filosoffen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Antoine Compagnon
Sideantal: 200
Sprog: Dansk
Forord af: Bjørn Bredal
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 122 mm
Højde: 174 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 284 g
Udgivelsesdato: 18 May 2015
Oplagsdato: 18 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774672166

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

En sommer med Montaigne Kristeligt Dagblads Forlag