Drøftelser af de første ti bøger hos Titus Livius

Vis stort billede
Drøftelser af de første ti bøger hos Titus Livius

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Forlaget HELIKON hædret

For sine udgivelser af Giambattista Vico Den nye Videnskab , Niccolò Machiavelli Fyrsten og Niccolò Machiavelli Drøftelser af Livius er Forlaget HELIKON blevet tildelt:
Det Italienske Udenrigsministeriums oversætterpris 2005 på Euro 10.000,00.


”Så kom det endelig. Machiavellis hovedværk, som desværre nok må siges at være forholdsvis ukendt i dansk sammenhæng. De fleste forbinder i realiteten florentineren Niccolò di Bernardo Machiavelli (1469–1527) med et helt andet klassisk værk, nemlig Fyrsten , men ret beset er det det foreliggende værk, som er hans reelle politiske testamente… Oversættelsen af foreliggende værk er baseret på en nyere, kritisk, italiensk udgave af Niccolòs værk. Oversætteren skal roses, fordi han har formået at bevare den flydende og elegante sprogstil, som er karakteristisk for Machiavelli , og dermed rammer Niccolòs nerve usædvanligt godt. Wolder har efter min overbevisning denne gang overgået sig selv, idet oversættelse og kommentarer yder fuld retfærdighed til dette klassiske værk…”.

Claus E. Andersen i Militært Tidsskrift, nr. 3, september 2005.

Drøftelser er… et hovedværk i de politiske ideers historie, som fortjener fornyet opmærksomhed og granskning… Fritz Wolders fine oversættelse giver nu de fleste muligheden for denne fornyede opmærksomhed og granskning, hvorfor vi må være ham yderst taknemmelige. Han har desuden udstyret sin oversættelse med en forbemærkning, der veloplagt sætter Drøftelser på plads i forhold til Machiavellis øvrige forfatterskab og historisk-biografiske kontekst... Helt uden forbehold må det anbefales, at man straks - hvis de politiske ideers historie og aktualitet overhovedet interesserer én - gakker ud i den nærmeste bogcafé og køber sig et eksemplar. Gør klar til granskning!”

Paw Hedegaard Amdisen i Semikolon, nr. 10 2005.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niccolò Machiavelli
Sideantal: 512
Sprog: Dansk
Forord af: Fritz Wolder
Kommenteret af: 23169, Fritz Wolder
Originaltitel: Discorsi sopra la prima Deca di Tito Livio
Originalsprog: Italiensk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Fritz Wolder
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Helikon
Udgivelsesdato: 03 Oct 2004
Oplagsdato: 03 Oct 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788798635987

Sprog

Dansk

Drøftelser af de første ti bøger hos Titus Livius Helikon