Den tavse dimension

Vis stort billede
Den tavse dimension

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Endelig foreligger denne klassiker fra 1966 på dansk. Den appellerer til alle, der interesserer sig for, hvad viden er, og hvordan vi tilegner os den.
Polanyi introducerer i denne bog begrebet tavs viden, som peger på, at vi kan vide mere, end vi kan redegøre for. Den tavse viden må ses som en afgørende del af videnskabelig erkendelse og som det grundlag, vores værdier og vurderinger udspringer af. Mennesket handler på baggrund af denne ikke-sproglige viden. Bogen har tre dele; først en introduktion til begrebet tavs viden, skellet mellem aktuel tavs viden og principiel tavs viden, dernæst ideen om flere virkelighedsniveauer, der ikke kan reduceres op eller ned, og sidst beskrivelsen af etableringen af et samfund af opdagere.
”Han ønsker, at vi alle skal være engagerede opdagere i og af vores liv. Deri ligger hans revolutionære potentiale. Friheden ligger i engagementet, i at stille sig til rådighed, i at tænke kritisk i forhold til det eksisterende, i at få øje på et godt problem”, skriver Allan Holmgren i bogens danske forord.
Nyt forord af nobelprisvinder Amartya Sen.
MICHAEL POLANYI (1891-1976) var en ungarsk-britisk polyhistor, der gav væsentlige teoretiske bidrag til fysisk kemi, økonomi, filosofi og sociologi. Blandt hans vigtigste bøger er Science, Faith and Society og Personal Knowledge: Towards a Post-Critical Philosophy.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Michael Polanyi
Sideantal: 134
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Louises Design
Forord af: Allan Holmgren
Originaltitel: The tacit dimension
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Tom Bøgeskov
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Mindspace
Bredde: 130 mm
Højde: 201 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 173 g
Udgivelsesdato: 01 Apr 2012
Oplagsdato: 01 Apr 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792542298

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk