Demokrati i Amerika

Vis stort billede
Demokrati i Amerika

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Alexis de Tocqueville (1805-59) skrev denne idé- og demokratihistoriske klassiker efter en etårig rejse rundt i USA mellem 1831-32 som udsendt af den franske regering i det ærinde at undersøge det amerikanske fængselsvæsen. Han endte i stedet med at undersøge hele det amerikanske samfund og ikke mindst det spirende amerikanske demokrati, som Tocqueville forudså var, hvad det gamle aristokratiske Europa havde i vente.
Tocqueville interesserede sig især for lighedens indvirken på demokratiets udformning. I sin tænkning satte han de politiske frihedsrettigheder over alt andet og frygtede, at borgere i alt for lighedsorienterede samfund – som han opfattede Amerika som værende på den tid – kom til at sætte økonomisk og konkret lighed over den politiske frihed med ligegyldighed og passivitet til følge. Han afviste ikke demokratiet, men var dybt skeptisk over for den demokratiske fare for flertalstyranni og populisme. En af de centrale indsigter i DEMOKRATI I AMERIKA er, at demokrati ikke kun skal studeres i de politiske institutioner, men lige så meget i vaner og skikke. Det er den demokratiske livsform, som både interesserer, fascinerer og anfægter Tocqueville.
DEMOKRATI I AMERIKA er en højaktuel idéhistorisk klassiker som et historisk vidensgrundlag og oplæg til en debat om, i hvilken retning vi ønsker at bevæge vores demokrati i en globaliseret tidsalder, hvor internationale konflikter, klimatiske og økonomiske kriser stiller store krav til de politiske beslutningskræfter og dermed til den demokratiske model.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Alexis de Tocqueville
Sideantal: 850
Sprog: Dansk
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Mogens Chrom Jacobsen
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 138 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 38 mm
Vægt: 1144 g
Udgivelsesdato: 03 Sep 2014
Oplagsdato: 03 Sep 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144617

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk