Civilisationernes sammenstød?

Vis stort billede
Civilisationernes sammenstød?

99,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Står vi midt i civilisationernes sammenstød? Kan flere store kulturer ikke eksistere side om side i en globaliseret verden? Vil de tørne sammen uanset hvad? Eller kan konflikterne undgås?
"Det er min hypotese, at den grundlæggende kilde til de konflikter, der vil præge denne nye verden, ikke i første omgang vil være ideologisk eller økonomisk. De store skel mellem mennesker og den dominerende årsag til konflikt vil være af kulturel karakter."
Denne tese om civilisationernes sammenstød, som den amerikanske politolog Samuel P. Huntingtonlancerede i tidsskriftet Foreign Affairs i 1993, skabte stor opmærksomhed og debat. Tesen har siden hen vist sig nærmest profetisk med det ny årtusindes terrorangreb, 'krig mod terror' og Muhammed-krise.
Den kolde krigs ideologiske konflikt mellem kommunisme og kapitalisme er på nutidens internationale scene blevet afløst af en konflikt mellem kulturer. Brudfladerne mellem civilisationerne opstår i mødet mellem deres forskellige religioner, historie, sprog og traditioner. Hvor konflikten før stod mellem ideologier, befinder den sig nu i et væsentligt dybere identitetsbærende og -skabende lag, mener Huntington.
Er tesen en selvopfyldende profeti, der er med til at splitte verden, eller er den en præcis analyse af det uundgåelige?

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Samuel P. Huntington
Sideantal: 63
Sprog: Dansk
Forord af: Martin Krasnik
Originaltitel: The clash of civilizations?
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Andreas Tonnesen
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 122 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 7 mm
Vægt: 101 g
Udgivelsesdato: 01 May 2006
Oplagsdato: 02 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775141432

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk

Civilisationernes sammenstød? Informations Forlag