Benyt øjeblikket med fornuft - Kejser Marcus Aurelius' filosofi

Vis stort billede
Benyt øjeblikket med fornuft - Kejser Marcus Aurelius' filosofi

168,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Filosofkongen Marcus Aurelius tænkte og skrev om alt det en leder til alle tider burde være optaget af: menneskerettigheder, social omsorg, fattiges vilkår og social og moralsk ansvarlighed. En lettilgængelig indføring i den bemærkelsesværdige kejser.

Når man tager et vue ned igennem den europæiske historie, skiller kejser Marcus Aurelius sig ud som en særegenog fremsynet leder. Han var i besiddelse af egenskaber, der er en moderne leder værdig. Han havde omsorg for fattige, tænkte i menneskerettigheder og havde en høj moral. Han levede næsten op til Platons utopiske forestilling om den optimale regent. Lise Søelund har i sin gennemgang af kejseren sit fokus på den filosofiske side af hans liv, mere end på det biografiske og historiske. Og tegner de linjer i hans liv og ledelse, der peger frem mod nutiden, og samlæser ham med de filosoffer, han deler tanker og lære med.

Bogen er tiltænkt den læser, der har brug for en enkel indføring i politik og idehistorie under kejser Aurelius. Bogen er også velegnet til undervisning på gymnasie- og seminarieniveau.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lise Søelund
Sideantal: 150
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Eksistensen
Bredde: 154 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 264 g
Udgivelsesdato: 06 Mar 2016
Oplagsdato: 06 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741000091

Sprog

Dansk

Benyt øjeblikket med fornuft - Kejser Marcus Aurelius' filosofi Eksistensen