Anacharsis - En antik Rousseau og hans samfundskritik

Vis stort billede
Anacharsis - En antik Rousseau og hans samfundskritik

125,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Oldtidens grækere kendte en historie om en fremmed, der engang kom på besøg fra sit fjerne hjemland Skythien. I Athen mødte han selveste den vise Solon, men Anacharsis (det hed den fremmede) var bestemt ikke imponeret af, hvad han så: Bystaten med demokratiet, sporten, undervisningen, skuespillene, religionen - kort sagt hele den klassiske græske kultur, som vi kender den - blev vurderet med friske øjne, og Anacharsis måtte gang på gang ryste på hovedet af grækerne og deres mærkelige måde at indrette sig på.
Anacharsis-skikkelsen er en helt igennem græsk opfindelse og optræder i litteraturen fra den første prosaforfatter og langt ned i romersk kejsertid. Kulturkritikeren viser den græske - og dermed også den moderne vesterlandske - kultur i et troldspejl, som også senere europæiske samfundsrevsere har holdt op for os. I Anacharsis kommer den kulturradikale skyther for første gang til orde på dansk.
Hovedteksten i denne bog er skrevet af Lukian (ca. 120-180 e.Kr.). Lukian er på sin vis selv en Anacharsis: Han er født i Samosata ved Eufrat, i Romerrigets yderkant, og har selv måttet læse sig til den græske kultur og det klassiske græske sprog, som han lærte at beherske til fuldkommenhed. I dialogen Anacharsis forener han den veletablerede historie om barbaren Anacharsis og hans besøg hos Solon med en veloplagt rundvisning i et delvis fiktivt, demokratisk Athen i de gode gamle dage. Lukians dialog er en fremragende introduktion til faget oldtidskundskab, og med Solon som den engagerede lærer er læseren i de bedste hænder.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 80
Sprog: Dansk
Originalsprog: Græsk, Old- (til 1453)
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Ole Balslev og Chr. Gorm Tortzen
Oplag: 3
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 143 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 6 mm
Vægt: 141 g
Serie: Opuscula Graecolatina., vol. 36
Udgivelsesdato: 14 Aug 2005
Oplagsdato: 19 Jan 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763503341

Sprog

Dansk

Anacharsis - En antik Rousseau og hans samfundskritik Museum Tusculanum