Af og til intet - Ledsager til K.E. Løgstrup: Skabelse og tilintetgørelse. Metafysik IV

Vis stort billede Tilføj
Af og til intet - Ledsager til K.E. Løgstrup: Skabelse og tilintetgørelse. Metafysik IV

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

”Tanken om intetheden er ligeså mærkelig som tanken om skabelse, og de to tanker kan ikke skilles ad. Tanken om intetheden føres først til ende i og med tanken om, at hvad der er til skabes så længe det er til, med andre ord at der skal en evig magt til at holde det intetheden fra livet, og det for hvert øjeblik det er til. Uden jødedom og uden kristendom ville tanken om intetheden og om døden som tilværelsesophør ikke have fået den konsekvens, som de har i vor tilværelsesforståelse”.
‘Skabelse og tilintetgørelse’ er K.E. Løgstrups hovedværk ved siden af ‘Den etiske fordring’. Her sættes menneskelivet ind i den omfattende sammenhæng, Løgstrup kalder ”universet”. Han argumenterer for en ”religiøs tydning” heraf som forudsætning for den kristne forkyndelse.
Denne ledsager rummer en detaljeret kommentar til Løgstrups tankegang ud fra hans egne formuleringer. Et særligt afsnit viser, hvordan Løgstrups opfattelse placerer sig i forhold til metafysikkens tradition og den påstået ”efter-metafysiske” nutid. To tekster fra Løgstrups egen hånd indeholder de svar på spørgsmål og indvendinger, han selv nåede at give. Og endelig giver en billedafdeling mulighed for ved selvsyn at følge Løgstrups tolkning af malerkunsten.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Svend Andersen
Sideantal: 264
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Klim
Bredde: 143 mm
Højde: 214 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 438 g
Serie: Løgstrup Biblioteket
Udgivelsesdato: 14 Apr 2015
Oplagsdato: 14 Apr 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771293012

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Af og til intet - Ledsager til K.E. Løgstrup: Skabelse og tilintetgørelse. Metafysik IV Klim