Det eneste køn - Om hvorfor du er blevet forført af den økonomiske mand, og hvordan det ødelægger dit liv og verdensøkonomien

Vis stort billede
Det eneste køn - Om hvorfor du er blevet forført af den økonomiske mand, og hvordan det ødelægger dit liv og verdensøkonomien

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvordan får du din aftensmad?

Sådan lyder det helt grundlæggende spørgsmål inden for økonomien. Nationaløkonomiens fader, Adam Smith, skrev, at slagteren, bageren og bryggeren ikke fremstiller sine produkter af velvilje, men fordi de tjener på det. Det er egennytte, der sørger for, at vi får mad på bordet, hævdede han.

Adam Smith glemte bare at fortælle, at hans egen mor gennem næsten hele hans voksne liv lavede aftensmad til ham. Med både humor, bidende ironi og intellektuelt overskud viser Katrine Kielos hvordan de økonomiske teorier, vi bygger vores samfund på, afspejler de værdier og evner, der tillægges manden.

Manden er det eneste køn, der er repræsenteret i disse økonomiske teorier, men på samme måde, som der findes et andet køn, findes der en anden økonomi. En økonomi, som markedet også bygger på, men som vi meget sjældent taler om.

Ved siden af Adam Smiths berømte ”usynlige hånd” findes der nemlig et ”usynligt hjerte”, for hverken mænd eller kvinder handler altid rationelt og ud fra egennytte. Tværtimod – og først når vi indser det og ændrer afgørende på de økonomiske teorier, kan vi forandre samfundet i en mere menneskelig retning.

Katrine Kielos’ bog har høstet mange roser og skabt meget debat i Sverige. Hun blev således tildelt den svenske kulturpris Lagercrantzen for Det eneste køn, der også var finalist til at modtage Augustpriset – den største, svenske litteraturpris. For som Aftonbladet skrev i sin anmeldelse: ” Katrine Kielos er ikke bare slagfærdig: hun har tyngde i sine slag .”

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Katrine Kielos
Sideantal: 230
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Helle Land
Originaltitel: Det enda könet
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Annette Wiborg
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Bjarke Larsen
Udgiver: Forlaget Pressto
Bredde: 128 mm
Højde: 190 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 240 g
Udgivelsesdato: 02 Jun 2013
Oplagsdato: 02 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790333454

Sprog

Dansk

Det eneste køn - Om hvorfor du er blevet forført af den økonomiske mand, og hvordan det ødelægger dit liv og verdensøkonomien Forlaget Pressto