Det dydige samfund

Vis stort billede
Det dydige samfund

200,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Ethvert samfund udgøres af en forsamling af mennesker, som lever deres liv tæt op og ned ad hinanden. Et samfunds politik bestemmer rammerne for denne samleven, men dens karakter er etisk af natur. Det er derfor essentielt for vores forståelse af god politik, at vi en gang imellem rejser de mest centrale normative etiske spørgsmål, der ligger til grund for menneskers samleven, såsom: Hvad er det gode menneskelige liv? Og hvordan bør jeg handle over for andre?


Det dydige samfund – dydernes rolle i etik og politik er den første bog på dansk, der rejser disse etiske spørgsmål, og som fører svarene helt frem til konkrete politiske indsigter. Bogen forsvarer en bestemt læsning af dydsetikken, som den fører tilbage til Aristoteles. På grundlaget af denne normative etiske position bygger forfatteren en moderne politisk teori op, der blandt andet involverer en moderat perfektionistisk opfattelse af retfærdighed, som kræver, at alle gives tilstrækkelige muligheder for at føre et vellykket menneskeligt liv.

Bogen har relevans for enhver, der interesserer sig for etik, politisk teori eller politik, og kan læses af akademikere, gymnasielærere og gymnasieelever på stort set alle niveauer.

Lasse Nielsen er adjunkt på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lasse Nielsen
Sideantal: 182
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 135 mm
Højde: 215 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 237 g
Serie: Statskundskab
Udgivelsesdato: 07 Apr 2016
Oplagsdato: 07 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741262895

Sprog

Dansk