Det belejrede samfund

Vis stort billede Tilføj
Det belejrede samfund

328,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

De vestlige samfund befinder sig i en permanent krigstilstand, truet udefra af en usynlig fjende, globaliseringen, der tærer stærkt på nationalstaternes bærende strukturer, og indefra af en grasserende individualisering, der svækker samfundets sammenhængskraft.
National- og velfærdsstatens retræte og politikkens manglende gennemslagskraft rammer først og fremmest samfundets svageste. I Det belejrede samfund analyserer den verdensberømte polsk-britiske sociolog og samfundsrevser, Zygmunt Bauman, livsbetingelserne for almindelige mennesker i en bevægelig, globaliseret verden med flydende grænser, der skaber mange muligheder for de få og tiltagende usikkerhed for de fleste.
Baumanundersøger mulighederne for fortsat at tænke og handle politisk, når politikken udhules og stadig mere overlades til markedet. Folk forbinder ikke længere deres visioner om lykke med forestillinger om at realisere en bestemt samfundsorden. De overleverede politiske modeller for et bedre samfund virker utidssvarende. Lykken er blevet et privat anliggende og solidariteten afløst af et fragmenteret forbrugssamfund, hvor alle er sig selv nærmest.
Baumankritiserer mediernes mangel på ansvarlighed, afspejlet i tv-programmer som Big Brother og Det svageste Led, hvor kun de stærkeste, mest egoistiske og skruppelløse overlever. Han slår til lyd for en fornyet solidaritet som det eneste effektive våben til at bryde belejringen og genskabe samfundets sammenhængskraft.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Zygmunt Bauman
Sideantal: 367
Sprog: Dansk
Originaltitel: Society under siege
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Ole Lindegaard Henriksen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hans Reitzel
Bredde: 140 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 29 mm
Vægt: 534 g
Udgivelsesdato: 31 May 2004
Oplagsdato: 31 May 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741224039

Udgivelsesår

2004

Sprog

Dansk