Det æstetiske interface - Computerspillet i en interfacekultur og interfacet i computerspillet

Vis stort billede
Det æstetiske interface - Computerspillet i en interfacekultur og interfacet i computerspillet

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Vi lever i en interfacekultur. Computerens interface er vores adgang til kulturen – dens tekst, dens billeder og dens lyd. Interfacet er ikke blot et værktøj i en arbejdssammenhæng, men en særlig sanseoplevelse.
Et æstetisk interface er et interface, hvor oplevelsen af interaktionen selv er i centrum. Det mest dominerende eksempel i interfacekulturen er computerspillet. Denne bog gennemgår computerspillets historie som æstetisk interface fra begyndelsen i 1962 med Spacewar! til aktuelle spil som Metal Gear Solid. Samtidig rummer den en teoretisk ramme til at forstå computerspillet som æstetisk interface – dets rum og dets sprog – med inddragelse af sproghandlingsteori (Austin og Benveniste) og moderne æstetisk teori (Benjamin, Deleuze og Heidegger).
I en tid hvor computerspil ofte kritiseres, fremhæver bogen computerspillets dannelsespotentiale. Bogen indgår desuden i en debat om æstetikkens rolle generelt. Æstetisk erfaring vedrører ikke kun kunst, men kan heller ikke reduceres til et spørgsmål om ‘flot design’. Bogen rejser det fundamentale spørgsmål, om der i sanseoplevelsen af det populærkulturelle computerspil ligger mere end skønhed?
Bogen er blevet til på baggrund af en ph.d.-afhandling med samme titel, indleveret og forsvaret ved Institut for Informations- og medievidenskab, Aarhus Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Christian Ulrik Andersen
Sideantal: 260
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Digital Aesthetics Research Center
Udgivelsesdato: 28 May 2009
Oplagsdato: 29 May 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791810091

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Det æstetiske interface - Computerspillet i en interfacekultur og interfacet i computerspillet Digital Aesthetics Research Center