Den nødvendige frivillighed - Frivilligt arbejde og frivillige sociale organisationer i det 21. århundrede

Vis stort billede
Den nødvendige frivillighed - Frivilligt arbejde og frivillige sociale organisationer i det 21. århundrede

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvordan kan de frivillige organisationer bruges bedre i velfærdsarbejdet? Bogen er et indspark til debatten om frivilligt socialt arbejde i det 21. århundrede.
Ifølge bogens forfatter, Michael Wulff, udnytter vi slet ikke det potentiale, som de frivillige organisationer har i forhold til at løfte nogle af velfærdssamfundets mange opgaver. De frivillige organisationer rummer et kæmpepotentiale i fremtidens velfærdssamfund. De kan meget mere, end de får lov til og anerkendes for.
Michael Wulff efterlyser et langt bedre samarbejde med det offentlige, hvor de frivillige og deres organisationer får mulighed for at udfolde sig og gøre det, de er bedst til – nemlig på deres egen særegne måde at bedrive socialt arbejde. Hvis staten glemmer de frivillige organisationer, vil de miste deres eksistensberettigelse og forsvinde.
Michael Wulff argumenterer for, at den frivillige sociale sektor skal kvalificeres til udfordringerne i det 21. århundrede. Det skal bl.a. ske ved at styrke organisationernes kapacitet, et konkret charter mellem den frivillige og den offentlige sektor, og så skal de frivillige organisationer selv på banen og definere visionen for den frivillige sektor.
Bogen perspektiverer med erfaringer fra England, hvor man fra politisk side har satset massivt på den frivillige sektor med dynamiske og selvstændige organisationer.

Michael Wulff er cand.scient.soc. i samfundsfag og sociologi og arbejder som organisationskonsulent i Kirkens Korshær. Han har mange års erfaring med organisering af frivillige og frivillige organisationer. Han har tidligere arbejdet i Dansk Flygtningehjælp, Frivilligrådet og en række frivillige organisationer i London.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Michael Wulff
Sideantal: 300
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 155 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 556 g
Udgivelsesdato: 30 Jun 2013
Oplagsdato: 28 Jan 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771181401

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Den nødvendige frivillighed - Frivilligt arbejde og frivillige sociale organisationer i det 21. århundrede Frydenlund