Den gode træner i eliteidræt? - Ledelse ud fra en kritisk analyse af coaching

Vis stort billede
Den gode træner i eliteidræt? - Ledelse ud fra en kritisk analyse af coaching

180,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Den bløde mand er i virkeligheden benhård. Ulrik Wilbek er kendt ud over landets grænser som landstræner og som foredragsholder, der prædiker, at blød coaching er vejen frem.
Et helt nyt speciale fra Københavns Universitet peger på, at der psykologisk er noget ganske andet på færde, når håndboldtrænere fører deres tropper til sejr.
Forfatteren Troels Gottliebforklarer:
>>Den topstyrende lederfigur er fortsat at finde i sportsverdenen, men tør dårligt stå ved dette eller forvirres af vildfarelsen om, at den selvledende udøver både trives og præsterer bedre end den lydige udøver. Specialet sætter spørgsmålstegn ved denne situation. Det kan være, at det normative krav om en coachende leder resultatmæssigt vil være uhensigtsmæssigt. Men hvad værre er, så er det måske det modsatte af humanistisk at ophæve det klare relationelle skel mellem træner og udøver.
Specialet indeholder en kritisk analyse af coaching og Human Ressource Management og disse strømningers teoretiske afsæt i den humanistiskpsykologiske teori og dennes fortælling om det smukke menneske.
En bedre fortolkning af menneskelig motivation er at finde i den psykoanalytiske teori. Her er egoistiske, hedonistiske og destruktive sider en del af vores narcissistiske natur, og ledelse må derfor fortsat handle om klassiske hierarkiske ledelsesdyder som tydelighed, disciplin, kontrol og magt.<<

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Troels Gottlieb
Sideantal: 152
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Akademia.Dk
Bredde: 165 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 317 g
Udgivelsesdato: 28 Apr 2008
Oplagsdato: 28 Apr 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788764800005

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Den gode træner i eliteidræt? - Ledelse ud fra en kritisk analyse af coaching Akademia.Dk