De nye krige

Vis stort billede Tilføj
De nye krige

165,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I sin analyse af de nye krige tager Herfried Münkler udgangspunkt i krigshistorien. På grundlag af en beskrivelse af Trediveårskrigen, hvor krigsentreprenører dominerede begivenhederne og skabte kaos i Centraleuropa, trækker Münkler paralleller til vore dages væbnede konflikter. Herefter skildrer han den statsliggørelse af krigen og det militære magtapparat, som fulgte efter Trediveårskrigen, samt udviklingen af den krigsfolkeret, som nu synes at gå tabt i de nye krige.

Analysen af de nye krige fører frem til, at disse kan forstås som økonomiske foretagender, der er i stand til at finansiere sig selv, og som derfor er meget vanskelige at bringe til ophør. Terrorismen som en særlig form for krig vies er særskilt kapitel. Til slut diskuteres den vestlige verdens dilemmaer, når den gennem interventioner søger at bringe krige til ophør og at skabe statsstrukturer, der kan monopolisere magtanvendelsen.

”De nye krige” er en bog, som giver indsigt i tidens voldelige konflikter og i vanskelighederne ved at bringe dem til ophør.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Herfried Münkler
Sideantal: 224
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: sandfær-andersen
Originaltitel: Die neuen Kriege
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Jens Ellekær
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Ellekær
Udgivelsesdato: 20 Aug 2007
Oplagsdato: 20 Aug 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792173027

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk