Danskere i tropisk Afrika - fra slavehandler til bistandsarbejder

Vis stort billede
Danskere i tropisk Afrika - fra slavehandler til bistandsarbejder

239,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Igennem næsten fire århundreder har tusindvis af danskere arbejdet i tropisk Afrika, som har brændt sig ind i disse danskeres sind. Hvad drev dem – og
hvad drev de det til? Nogle få rager højt op. Dem handler denne bog om.
Det Afrika, de har oplevet, har spændt vidt: Fra slavehandleren Rømer på Guldkysten i 1700-tallet, over danske officerer i Kong Leopolds Congo, sønderjyden i tysk tjeneste under den forfærdende kampagne i Tysk Østafrika under Første Verdenskrig, forfatteren Karen Blixen, og økonomen Knud Erik Svendsen, der blev ersonlig rådgiver for Tanzanias præsident, Julius Nyerere, til forretningsmanden Jan Bonde Nielsen.
Med udgangspunkt i disse personer skildres Afrikas farverige og ofte dramatiske mangfoldighed og de meget forskellige relationer mellem afrikanere og danskere.
Gennem beretningerne løber som rød tråd mødet mellem afrikanere og danskere; møder, som først og fremmest har været påvirkede af deres historiske kontekst og af danskernes ærinde. Slavehandlerens syn på afrikaneren som en vare blev efter mange år afløst af missionærens oplevelse af afrikaneren som medmenneske, og det var med til at bane vejen for vore dages ligeværdige relationer mellem afrikanere og danskere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Klaus Winkel
Sideantal: 199
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Kristian Nordentoft
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Klim
Bredde: 175 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 673 g
Udgivelsesdato: 24 Nov 2011
Oplagsdato: 24 Nov 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779559271

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Danskere i tropisk Afrika - fra slavehandler til bistandsarbejder Klim