Dansk i skred - 52 sproglige opstrammere

Vis stort billede
Dansk i skred - 52 sproglige opstrammere

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Jørn Lund stiller skarpt på det danske sprog i en tid, hvor mange skuespillere taler et utydeligt hængemuledansk , der gør, at vi må slå teksterne på tv’et til, for at kunne følge med.En tid, hvor mere og mere bliver seriøst, selv for børn i førskolealderen– ”Ej seriøst, Oliver, skal vi ikke gemme os for pædagogen?”. En tid, hvor flere og flere af os løfter, ikkemindst undervisningsministeren, som forfatteren i et interview har hørt løfte skolerne, løfte eleverne og løfte lærerne op til flere gange. Og sidst, men ikke mindst: En tid, hvor viceværter erstattes af Facility Managers, og hvor vores virksomheder befolkes af Competence Group Managers og Network Quality Team Leaders og andre personer med vanskeligt forståelige stillingsbetegnelser.

Spændvidden er stor, når Jørn Lund gør sproglig status og undersøger de forskydninger, der hele tiden næsten umærkeligt sker i udtalen, i ordenes betydning og i brugen af mere eller mindre faste vendinger.

Sproget forandrer sig. Nogle vil sige: skrider. Når vi i dag talerom fx sex og samliv, gør vi det på en noget anden måde, end Jørn Lunds morfar ville have brudt sig om. Han opsagde sit abonnement på Politiken, fordi ”At Tænke Sig” bragte et brevkassesvar med følgende udveksling. Spørgeren: ”Kanen skaldet mand klø sig i håret?” Svar: ”Ja, hvis han har hul i lommen.”

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jørn Lund
Sideantal: 208
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 138 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 308 g
Udgivelsesdato: 25 Feb 2014
Oplagsdato: 05 Feb 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712049654

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Dansk i skred - 52 sproglige opstrammere Gads Forlag