Borgerens kontraktliggørelse

Reduced price!
Vis stort billede
Borgerens kontraktliggørelse

200,00 kr

-20%

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Socialforvaltninger laver kontrakter med enlige mødre om deres måde at være mor på og om mødrenes seksualliv.Med utilpassede unge laves forældrekontrakter, om hvor tit familien skal spise hovedmåltider sammen, og hvad de skal snakke om, mens de spiser. Folkeskolen forsøger sig med elev- og skole/hjem-kontrakter om elevens forpligtelser på en bestemt personlig udvikling. Unge kriminelle tilbydes ungdomskontrakter som alternativ til straf. Ny lov kræver indvandrerkontrakter, hvori den enkelte indvandrer forpligter sig til en specifik selv-integration.
Det handler om borgerens kontraktliggørelse. Klassisk liberalisme forudsatte individets frihed. At indgå en kontrakt betød en frivillig binding af egen frihed. Dagens borgerkontrakter forudsætter ikke, at individet er frit. Tværtimod forventes det, at mange borgere er ufrie forstået på den måde, at de ikke har taget friheden på sig. De mange kontrakter designes til at forme borgernes forståelse af dem selv som frie. Vi får pligt til frihed.
Det sker selvfølgelig i frihedens navn. Alle gode kræfter taler om borgerens mægtiggørelse, om empowerment. Men for at mægtiggøre folk må man i første omgang betragte dem som magtesløse. Først da kan de tilbagegives deres frie vilje. Borgerkontrakter er en empowermentteknologi. Den er begrundet i et opgør med formynderiet, men installerer selv et dobbeltformynderi. Vi får offentlig forvaltet frihed.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niels Åkerstrøm Andersen
Sideantal: 198
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Hans Reitzel
Bredde: 140 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 298 g
Udgivelsesdato: 16 Nov 2003
Oplagsdato: 08 Jan 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741223575

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Borgerens kontraktliggørelse Hans Reitzel