Berlusconi og den moderne fyrste - Om demokratiets tilstand i et land i Europa

Vis stort billede
Berlusconi og den moderne fyrste - Om demokratiets tilstand i et land i Europa

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Da Berlusconi dannede sin første regering tilbage i 1994, gav han indtryk af at repræsentere noget tiltrængt nyt, efter den gamle korruptionsramte politiske klasse havde måttet trække sig. Dette billede har ændret sig markant siden, men alligevel blev han valgt igen i 2001, hvor han dannede den anden Berlusconi-regering. Ved valget i 2006 var det lige ved at ske igen. Hvad har fået så mange italienere til at støtte Berlusconi? Og hvordan har han formået at fastholde denne støtte? Det er bl.a. disse spørgsmål, bogen prøver at give et svar på.
Der er ikke tale om en traditionel biografi om Berlusconi. Interessen samler sig om Berlusconi som katalysator for nogle grundlæggende forandringer i italienernes politiske adfærd. Bogen skal ses som en slags tilstandsrapport over en aktuel tidsepoke med rødder tilbage i det Italien, der opstod i 1945 efter fascismens endelige sammenbrud.
Bogens første del gennemgår de strukturelle tendenser, som Berlusconi begynder at agere i fra midten af 1970'erne. Bogens anden del omhandler 1990'erne, hvor Berlusconi træder frem i politikerens og regeringslederens skikkelse og hvor han, som ingen andre, formår at slå politisk mønt af det kommercielle tv og den voksende forbrugermentalitets gennembrud. Tredje del sætter ind over for Berlusconis frontale angreb på de demokratiske principper og samler op omkring Italiens dybe krise. Den gennemgående analytiske figur er hentet fra Machiavellis Fyrsten om magtens mål og med.
Dele af bogen er blevet til i samarbejde med den italienske journalist Giulio Castelli.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gert Sørensen
Sideantal: 310
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 159 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 575 g
Serie: Politik, ret & samfund, 06 bind 6
Udgivelsesdato: 14 Feb 2008
Oplagsdato: 14 Feb 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763506908

Sprog

Dansk

Berlusconi og den moderne fyrste - Om demokratiets tilstand i et land i Europa Museum Tusculanum