Bag den kolde krigs tåger - Stalins arv til et splittet Europa

Vis stort billede
Bag den kolde krigs tåger - Stalins arv til et splittet Europa

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den Kolde Krig satte sit dystre præg på anden halvdel af det 20. århundrede med en konstant frygt for et fatalt opgør mellem Sovjetunionen og USA. I kraft af sin opvækst og sit indgående kendskab til Sovjetunionen fulgte Samuel Rachlin den voksende spænding i Rusland og Østeuropa særlig tæt.

Som barn flygtede han med sin familie fra Stalins Gulaglejre og endte i Danmark, hvor han langsomt slog rødder. DEN KOLDE KRIG er personlig historieskrivning fra første parket. Samuel Rachlin ridser Den Kolde Krigs vigtigste begivenheder op og anskueliggør, hvorfor de store spændinger i virkeligheden var et magtmiddel, Stalin brugte, for at holde sin befolkning under kontrol.

Rachlin tøver ikke med at se Putins nuværende aggressioner i det lys: Rusland er ved at bevæge sig fra et autoritært system til et totalitært system, der minder stadig mere om Sovjetunionen med undertrykkelse, færre frihedsrettigheder og indbildt trussel fra ydre fjender.

Med udgangspunkt i sine mange rejser og møder med mennesker i Østeuropa og Rusland forfølger Rachlin det synspunkt, at den kolde krig mellem Øst og Vest aldrig er ophørt. 25 år senere står Muren endnu – blot længere mod øst.

Om forfatteren
Samuel Rachlin, født 1947 i Sibirien i en tvangsdeporteret dansk-litauisk familie. Som journalist blev Rachlin den første Ruslandskorrespondent for DR og siden den første nyhedsvært påTV2. Samuel Rachlin lever i dag som journalist, kommentator, forfatter og foredragsholder. Forfatter til en rækkebøger, senest JEG, PUTIN.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Samuel Rachlin
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 12 mm
Højde: 17 mm
Udgivelsesdato: 08 Sep 2016
Oplagsdato: 08 Sep 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774672043

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Bag den kolde krigs tåger - Stalins arv til et splittet Europa Kristeligt Dagblads Forlag