Ansvar og etik i socialpædagogisk arbejde

Vis stort billede
Ansvar og etik i socialpædagogisk arbejde

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Ansvar og etik i socialpædagogisk arbejde sætter fokus på, hvad det vil sige at tage ansvar for egen praksis i mødet med brugeren. Udgangspunktet er den enkelte socialpædagogs direkte møde med klienten og oplevelsen af, hvilket ansvar der ligger i mødet – både i forhold til borgeren, situationen her og nu og resten af personalegruppen. Faglighedens muligheder og begrænsninger ses i lyset af de vilkår for etisk handling, som selve mødet med borgeren giver.

De forskellige kapitler tager afsæt i en konkret fortælling. Vi møder Katrine, som ikke vil stå op om morgenen, en personalegruppe, som har mistet modet i et hav af procedurer, og den reflekterede rebel Tommy, som nægter at lade sig reducere til systemets ’forlængede arm’, og som søger en anden relationel tilgang til beboeren. I dette spændingsfelt udspiller rollen som socialpædagog sig.

Bogen henvender sig til pædagogstuderende og professionelle inden for det socialpædagogiske område herunder studerende på efteruddannelser og masteruddannelse i pædagogik og specialpædagogik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Lorentzen
Sideantal: 264
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Akademisk
Udgivelsesdato: 26 Mar 2013
Oplagsdato: 26 Mar 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788750043379

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Ansvar og etik i socialpædagogisk arbejde Akademisk