Æstetik og politisk offentlighed

Vis stort billede
Æstetik og politisk offentlighed

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Bogen undersøger forholdet mellem æstetik og politisk offentlighed, som det aktuelt tager sig ud i Danmark og samfund, som vi sammenligner os med. Med udgangspunkt i modernitetsteori, offentlighedsteori og æstetisk teori udvikler forfatteren en analytisk optik, der ikke på forhånd bestemmer følelser og fornuft som hinandens modsætninger. Bogen viser, at æstetiske interventioner i den politiske proces ikke per definition undergraver indholdet i denne proces; vi må til gengæld skelne mellem flere æstetiske interventionsformer, hvoraf nogle kan siges at svække borgernes politiske dømmekraft, mens andre potentielt stimulerer den.
Bogen analyserer markante eksempler på politisk kommunikation, som de kommer til udtryk i vores medier, i det politiske livs egne henvendelsesformer, i borgernes offentlige deltagelse og i kunstneriske interventioner i den politiske offentlighed. Den receptionsæstetiske analyse sammenholdes efterfølgende med en kvalitativ interviewundersøgelse samt en fokusgruppesamtale.
’Æstetik og politisk offentlighed’ henvender sig til studerende, undervisere og forskere inden for et bredt politisk og æstetisk felt og desuden til at alle med interesse for kunst, æstetik og politisk offentlighed.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henrik Kaare Nielsen
Sideantal: 233
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Klim
Bredde: 159 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 497 g
Udgivelsesdato: 30 Jun 2014
Oplagsdato: 30 Jun 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771294156

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Æstetik og politisk offentlighed Klim