Sovjetistan - En rejse gennem Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan

Vis stort billede
Sovjetistan - En rejse gennem Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Sovjetistan er en anderledes rejseskildring fra Asiens ukendte hjerte omuforglemmelige menneskelige skæbner, storslåede landskaber og ikke mindstdramatisk verdenshistorie.

De fem tidligere sovjetrepublikkerKasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan blev alleselvstændige, da Sovjetunionen gik i opløsning i 1991. Disse historiske lande, derengang lå langs Silkevejen, blev i det 20. århundrede omdannet efter kommunistiskeidealer. I 2016 har landene været selvstændige i 25 år, men hvordan har deudviklet sig siden da? Og hvor tungt vejer arven fra Sovjet?

Det er Erika Fatland rejst udfor at udforske. Med stor viden og fortælleglæde giver hun indsigt i deforskellige landes historie, samfund og mangfoldige kultur. Her i Centralasieneksisterer nomadeliv og gamle traditioner som bruderov og ørnejagt stadig sideom side med hypermoderne byer, lukrative olie- og gasindustrier og ekstravagantnyrigdom. Nogle steder hersker demokrati og andre steder diktatur med farverigeog storhedsvanvittige tyranner i spidsen.I SOVJETISTAN tager Erika Fatland læseren med på en rejse ind i en verden, der er ukendt for selv de mest garvede globetrotter.
De fem tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan blev alle selvstændige, da Sovjetunionen faldt fra hinanden i 1991. I 2016 har de været selvstændige i 25 år. Hvordan har disse lande udviklet sig siden da? Det har Erika Fatland sat sig for at udforske. Med empati og stor fortællerglæde giver hun indsigt i landenes historie, kultur og samfund. En gang lå disse lande langs Silkevejen. I det 20. århundrede blev de omdannet efter kommunistiske idealer. Her i Asiens hjerte lever gamle traditioner som bruderov og ørnejagt stadig. På ruiner af det sovjetiske samfund er i dag fremvokset hypermoderne byer og olie- og gasindustri, sine steder hersker demokrati og andre steder diktatur med storhedsvanvittige tyranner i spidsen.
I SOVJETISTAN møder læseren uforglemmelige menneskelige skæbner, storslåede landskaber, dramatisk verdenshistorie, fortvivlelse og håb.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Erika Fatland
Sideantal: 431
Sprog: Norsk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Poul Henrik Westh
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 157 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 757 g
Udgivelsesdato: 21 Jan 2016
Oplagsdato: 21 Jan 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144952

Udgivelsesår

2016

Sprog

Norsk

Sovjetistan - En rejse gennem Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan Informations Forlag