Mælkefyldte Galionsfigurer - Madfortællinger

Vis stort billede
Mælkefyldte Galionsfigurer - Madfortællinger

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Madfortællingen – en ny litterær genre Først kom det nordiske køkken, nu kommer de nordiske madfortællinger Med bogen Mælkefyldte Galionsfigurer har Anders Holst Markussen skabt en ny og anderledes litterær genre: madfortællingen. Her får man en samlet og selvoplevet fremstilling af de nordiske køkkener.

Anders Holst Markussen har foretaget en rundrejse i de nordiske lande – Grønland, Island, Færøerne, Norge, Sverige, Finland og Danmark, hvor han undervejs har været motiveret af spørgsmål som:

Hvordan smager et får, når det tørrer i havluft? Hvordan er arbejdet som samler i en skånsk vildmark? Hvad har Goethe og plantesex med biodynamik at gøre? Hvorfor har islandske kvinder en del til fælles med elverpiger og lava? Hvorfor er nordmændene så glade for mælk? Hvorfor er læbefølelsen afgørende i et finsk skovkøkken? Hvordan skaber man nordisk madkultur i eget hjem?

Alt dette og meget mere udforsker forfatteren i Mælkefyldte Galionsfigurer, som er hans debutbog. Anders Holst Markussen, f. 1977, cand.mag. i dansk og nordiske sprog samt baggrund fra kokkeskolen. Han har været mangeårig madanmelder på Weekendavisen samt skrevet til udenlandske madmagasiner. Han har specialiseret sig i det nordiske køkken og har arbejdet sammen med blandt andre Noma og Claus Meyer.


Lektørudtalelsen resuméer: "Fortællingerne er malende, alsidige, sanselige, indimellem næsten erotiske som fx titlen Mælkefyldte Galionsfigurer, der er er en hyldest til de frodige norske kvinder og samtidig en kommentar til de nordiske mælkenationer ... En interessant og anderledes rejse gennem Norden med en velskrivende forfatter som guide".

Bogen er fx desuden blevet godt eksponeret i Go' Morgen Danmark

Bogen er desuden anmeldt i Femina til 4 stjerner.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anders Holst Markussen
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Christina Reenberg Jensen
Forord af: Anders Holst Markussen
Originaltitel: Mælkefyldte Galionsfigurer - madfortællinger
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Christina Reenberg Jensen
Udgiver: Den Kolde Jomfru, V. Anders Holst Markussen
Serie: Madfortællinger
Udgivelsesdato: 24 Oct 2013
Oplagsdato: 24 Oct 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799638307

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Mælkefyldte Galionsfigurer - Madfortællinger Den Kolde Jomfru, V. Anders Holst Markussen