Frodige Vulkanske Azorer

Vis stort billede
Frodige Vulkanske Azorer

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Kapitel 1
Azorerne
Azorerne ligger i Atlanterhavet ud for Portugal, hvor jordpladerne støder sammen og forårsager de store naturkatastrofer. De består af 9 vulkanske øer, som er spredt over et område på mere end 600 km i diameter. Bogen viser et kort over øerne med navne, og hvor de er placeret i forhold til hinanden.
Kapitel 2
Terceíra er den 3de største ø i øgruppen og har underjordiske gravmæler som katakomber. Øen består af fire lag stratosphere vulkaner. Terceíra har et vildt og bakket landskab med mange van-dreruter.
Kapitel 3
São Jorge er lang og smal og ligner et stort stenskib, der ligger for anker midt i Atlanterhavet. Øen har meget høje og stejle skrænter.
Kapitel 4
Gracíosa øen er den nordligste i den centrale øgruppe og bliver kaldt den hvide ø. I midten af den nordlige del af øen, finder man adskillige vulkankegler.
Kapitel 5
Faíal øen er kendt som den blå ø på grund af dens mange hortensiaer. Faíal har store lavamarker som følge af dens mange vulkanudbrud og jordskælv. Faíal er en turistø med historiske og moderne attraktioner.
Kapitel 6
Píco ligger i den centrale gruppe af de portugisi-ske Azorer og er den næststørste ø. Den bliver kaldt for ”Den sorte Ø” på grund af øens sorte vulkanske jord. På Pico ligger Azorernes højeste bjerg.
Kapitel 7
Flores eller blomsterøen har fået sit navn efter de tusindevis af blå eller lyserøde hortensiaer, som vokser her. Øen har mange maar strukturer med vandfyldte kratere. Noget der er unikt for øerne.
Kapitel 8
Corvo er den nordligste af Azorer øerne. Øen er formet af en central vulkan, hvis krater kollapsede, så der i fordybningen er slaggekegler og søer.
Kapitel 9
Santa Maria er den østligste og sydligste af Azo-rer øerne. Den har hvide sandstrande, særprægede skorstene og varmt tørt vejr på halvdelen af øen og fugtigt og regnfuldt på resten.
Kapitel 10
São Miguel er den største af øerne, og den man normalt rejser til. Her giver bogen en udførlig forklaring på de forskellige typer vulkanudbrud, varme kilder, jordskælv og cozido huller, hvor man koger gryder med mad ved hjælp af varmen fra jordens indre. Man besøger flere vulkankratere og hører om øboernes levevis og sociale og arbejdsmæssige forhold.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Charlotte Dinge
Sideantal: 196
Sprog: Dansk
Originaltitel: Frodige Vulkanske Azorer
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Udgave: 1
Udgiver: Saxo Publish
Udgivelsesdato: 05 Sep 2015
Oplagsdato: 02 Sep 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740909999

Sprog

Dansk