Cuba - historie og samfund

Vis stort billede
Cuba - historie og samfund

169,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Bogen beskriver Cubas historie fra 1898 (med et blik tilbage på den tidlige historie) helt frem til foråret 2015.
Cuba har igen og igen spillet en væsentlig rolle i verdenshistorien; bl.a. under den kolde krig, hvor den kommunistiske stat – på trods af sin minimale størrelse – ved sin blotte tilstedeværelse har provokeret det kapitalistiske USA. Men også i dag, hvor Cuba er ledende inden for sundhedsvæsen og netop har indledt forhandlinger om at opbløde forholdet til USA.
Bogen beskriver og analyserer østatens historie. Hovedfokus er på tiden fra 1898 til i dag. Her fortæller bogen om den første selvstændighed, årene med diktatoren Batista – både hans tid som præsident og årene, hvor han sad bag kulisserne og trak i trådene, revolutionen i 1959 og de efterfølgende årtier med kommunistisk styre. Denne opdaterede, tredje udgave følger udviklingen og historien i Cuba helt op til foråret 2015.
Du finder også kapitler om cubanernes dagligdag, og om hvordan fremtiden kan forme sig for befolkningen. Hertil kommer et kapitel om at være turist i Cuba.
Bogen indgår i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx. Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m.
Brian Rasmussen er pædagog, journalist, lærer og rejseleder. Brian har rejst i Cuba – på kryds og tværs – mere end 100 gange. Han har desuden produceret dokumentarfilm og skrevet bøger om Cuba. Han har været brugt som Cuba-specialist på DR 1 og DR 2.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Brian Rasmussen
Sideantal: 136
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 3
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 171 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 310 g
Serie: his2rie
Udgivelsesdato: 31 Jul 2015
Oplagsdato: 31 Jul 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771185744

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk