Chateau de Cayx - Regionen, slottet & vinen

Vis stort billede
Chateau de Cayx - Regionen, slottet & vinen

268,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Chateau de Cayx ligger ved floden Lot. Placeringen er ikke tilfældig, da stedet har været ideelt til at overvåge trafikken på floden – for havde man tidligere kontrollen over floden, kunne det være en indbringende affære. Lotfloden sikrer stedet en jævn fugtighed i det relative tørre område og forhindrer for store temperaturudsving, hvilket giver mulighed for at dyrke vin i Cahorsdistriket. Cahors-vinene er i særlig grad egnet til gås, and og kraftige smagsingredienser. Mens de er unge, har de godt af at blive dekanteret og serveret ved 16-18°.
I dag fungerer slottet som en sommerresidens for regentparret, hvor de er fri for officielle pligter. Naboerne har accepteret deres status som privatpersoner, når de opholder sig på slottet. Kælderen er i dag indrettet til moderne vinproduktion, hvor der er optimale betingelser, for at vinen kan modnes på træfade. Samtlige vinmarker på Chateau de Cayx vender mod syd, herved udnyttes solvarmen maksimalt. Vinproduktionen er H.K.H. Prinsgemalens passion og han følger den nøje fra år til år.
Om regionen, slottet og vinen berettes der om i bogen "Chateau de Caix". Helbindsbog, rigt illustreret med stemmingsbilleder, 180 sider. Udkommet på fransk august 2014.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Olivier Lesenecal
Sideantal: 180
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Lotte Hammeken
Forord af: H.K.H. Prins Henrik
Originaltitel: Le Chateau de Cayx
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Kåre Vergmann
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Jean-Baptiste Leroux
Udgiver: Kleart
Bredde: 251 mm
Højde: 278 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 1239 g
Udgivelsesdato: 07 Jan 2015
Oplagsdato: 07 Jan 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792750181

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Chateau de Cayx - Regionen, slottet & vinen Kleart