Blichers Jylland - En Blicher-rejseguide til rygsækken eller handskerummet

Vis stort billede
Blichers Jylland - En Blicher-rejseguide til rygsækken eller handskerummet

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Steen Steensen Blichers navn er uadskilleligt forbundet med de jyske stednavne– byer og herresæder – hvor hans rige persongalleri udfolder deres gerninger
i noveller og digte. Stederne havde som oftest en intim relation til forfatterenseget liv og de menneskeskæbner, han mødte – og de historier, han stødte på –når han vandrede land og rige tyndt.

I sin guide til Blichers Jylland, foretager Poul Bangsgaard en rejse i Blichersfodspor i et ubrudt stræk fra Randlev, nord for Horsens, til Grenaa – en rejsepå 470 km med 29 destinationer, der har det til fælles, at de alle knytter sig tilBlichers liv og forfatterskab.

Undervejs kommer læseren bl.a. forbi Himmelbjerget, hvor Blicher organiseredefolkemøder fra 1839, Viborg, Liselund, Randers og Vejlby, scenen for et af hanskendteste værker.

Bangsgaard beretter på sin færd om både de tekster, der udgør kernen i Blichersrelation til stederne på ruten, men han ser også nærmere på de konkretebygninger og omgivelser, som endnu den dag i dag er håndgribelige vidnesbyrdom Blichers tid. Det bliver til besøg på både herregårde, kroer og museer, og

der bliver ligeledes rig lejlighed til at se nærmere på den natur, som Blicher selvyndede at vandre i.

’Blichers Jylland’ er en inviterende, anderledes og interessant rejse ind i etforfatterliv og den landsdel, der formede forfatteren selv såvel som hansomfattende karaktergalleri.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Poul Bangsgaard
Sideantal: 132
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Bredde: 240 mm
Højde: 200 mm
Udgivelsesdato: 22 Mar 2016
Oplagsdato: 22 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740609134

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Blichers Jylland - En Blicher-rejseguide til rygsækken eller handskerummet Turbine