Undervisning i det refleksivt moderne - politik, profession, pædagogik

Reduced price!
Vis stort billede
Undervisning i det refleksivt moderne - politik, profession, pædagogik

318,40 kr

-20%

398,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

I Undervisning i det refleksivt moderneundersøger og genbeskriver Jens Rasmussenundervisningens betingelser og muligheder set i lyset af det moderne samfunds øgede kompleksitet og rehabiliterer begrebet undervisning, som i de sidste 25-30 år teoretisk har stået i skyggen af læringsbegrebet.
Bogen bygger på den antagelse, at vi som samfund står i en overgangsposition, hvor en simpel forståelse af det moderne ikke længere holder, hvorfor Rasmussen lægger en kompleksitetsorienteret optik ned over sit objekt: undervisningen.
Del 1 behandler det politiske systems styringsproblemer i forhold til uddannelsessystemet. Bogens grundlæggende antagelse er, at den restrukturering som skolereformer i perioden fra 1978 til 2000 er udtryk for, ikke kan forklares ud fra ideologiske forhold, men snarere må ses som mulige svar på funktionsorienterede spørgsmål til problemstillinger i samfundet.
Del 2 undersøger læreres selvforståelse, som den kommer til udtryk i kvalitative interview med en række lærere. Her påvises, at kompleksitet mere end noget andet er det problem, som præger læreres selvforståelse. Tre temaer bliver tydelige i interviewene: lærernes syn på forholdet mellem undervisning og opdragelse, synet på forholdet mellem undervisning og forældresamarbejde og endelig læreres strategier i forhold til at reducere kompleksitetsbelastningen. Afslutningsvis diskuteres skolens måske mest påtrængende problem: forholdet mellem undervisning og opdragelse.
Del 3 beskæftiger sig med teorier om læring, der har det til fælles, at de tager udgangspunkt i det moderne vilkår, at verden ikke kan betragtes som adskilt fra menneskelig erkendelse. Den grundlæggende antagelse er her, at kompleksitetsproblematikken udfordrer vante ontologiske forestillinger, fordi den kræver en teori, der er en foranderlig verden voksen. Denne del afsluttes med en diskussion af forholdet mellem læring og undervisning med henblik på at præcisere de to begreber samt at rehabilitere undervisningsbegrebet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: professor Jens Rasmussen
Sideantal: 389
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Hans Reitzel
Bredde: 158 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 652 g
Udgivelsesdato: 29 Jan 2004
Oplagsdato: 12 Sep 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741223834

Udgivelsesår

2004

Sprog

Dansk

Undervisning i det refleksivt moderne - politik, profession, pædagogik Hans Reitzel