Tegne-samtale-metoden

Vis stort billede
Tegne-samtale-metoden

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Børn med særlige behov kan tegne sig til positiv udvikling, mener Anna K. Andreasen. Hun har udviklet Tegne-samtale-metoden, der præsenteres i bogen her.
Tegne-samtale-metoden fokuserer på børnenes ressourcer og hjælper dem til øget selvværd og anerkendelse. Pædagogen tilbringer en time alene med et barn, og de to tegner og taler sammen, mens de fordyber sig i processen med billedet. Oftest er der tale om en proces, hvor de to mødes for eksempel én gang om ugen i et halvt år.
Det væsentligste i synet på det kreatives funktion er, at legen skaber helhed og rækker videre end det, sproget kan nå. Det væsentligste i synet på barnetegningen er en dynamisk forståelse, som kan rumme alle udtryk for barnets formåen.
Metoden hjælper barnet til at blive mere velfungerende. Den kan hjælpe på adfærden, koncentrationen eller sproget. Metoden er god som værktøj til at føre institutionernes læreplaner ud i livet, for de handler netop om at sikre, at barnet erhverver sig de nødvendige kompetencer. Den er desuden velegnet til at give børn, der er udsat for forskellige former for tab ( f. eks. skilsmisse eller dødsfald i familien ) en ekstra støtte, ved at pædagogen ugentligt tegner sammen med barnet, indtil det igen trives bedre.
Ansvaret for samtalens forløb ligger hos pædagogen, som er bevidst om, hvordan barnet skal mødes. Ansvaret for tegningen ligger hos barnet, som selv bestemmer, hvad der skal tegnes, og som ikke møder en fortolkende voksen, som 'bedst ved', hvad tegningen betyder.
I bogen beskrives rammerne for udførsel af metoden og materialevalget. Der er også fine evalueringsredskaber, så man som ny udøver er godt hjulpet på vej. Bogen kan bruges både i sin helhed og som opslagsværk.
Anna K. Andreasener uddannet lærer, kunsthåndværker og underviser ved University College Syddanmark.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anna K. Andreasen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 176 mm
Højde: 247 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 556 g
Udgivelsesdato: 23 May 2011
Oplagsdato: 23 May 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778879486

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk