Sundhedspleje - magt og normalisering i praksis

Vis stort billede Tilføj
Sundhedspleje - magt og normalisering i praksis

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sundhedsplejersken skal vejlede og hjælpe familier med spædbørn ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger om småbørnspleje. Hvordan gør hun det, uden at familien oplever det som tvang og kontrol?
95 % af nyslåede forældre vælger at takke ja til tilbuddet om besøg af en sundhedsplejerske. Det private rum, sundhedsplejersken træder ind i umiddelbart efter fødslen, er ofte mættet af følelser, tvivl og ikke mindst en helt ny kropslighed. I denne intime sfære er forældre og barn modtagelige over for påvirkning udefra. Denne bog undersøger, hvordan forestillinger om det gode og sunde børne- og familieliv formidles og forhandles forældre og sundhedsplejerske imellem.
Bogen tager udgangspunkt i et subtilt magtbegreb inspireret af Michel Foucault, hvor magt og påvirkning er snævert forbundet med hjælp og omsorg.Bogen bygger på et omfattende empirisk materiale bestående af etnografisk feltarbejde, interview og fokusgruppesamtaler fra forfatterens undersøgelser i en nordjysk kommune.
Her er ny indsigt at hente for sundhedsplejersker, pædagoger og andre faggrupper med tæt borgerkontakt samt læsere med generel interesse for magtrelationer i velfærdsprofessionerne.
Oline Pedersen er adjunkt ved Institut for Sociologi og Socialt arbejde ved Aalborg Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Oline Pedersen
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 172 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 622 g
Udgivelsesdato: 19 Feb 2015
Oplagsdato: 19 Feb 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771183702

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Sundhedspleje - magt og normalisering i praksis Frydenlund