Sproget og barnet

Vis stort billede
Sproget og barnet

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
At tilegne sig et sprog er andet og mere end at udtale ord korrekt og kunne mange af dem. Via sproget bliver vi forstået og forstår andre; vi når hinanden og har kontakt ved hjælp af sproget og kan fortælle hinanden om fantasier, meninger, ønsker, oplevelser m.m. Derfor er det vigtigt at støttet det lille barns sprogbrug og -udvikling; sproget skal udvikles indefra og have inspiration udefra.

Børn taler – i vuggestue, børnehaven, skolen, i bussen og derhjemme. De taler med andre børn, med voksne og med sig selv. De taler om alvorlige og vigtige ting, de laver sjov og er somme tider også frække. De lærer sig selv og andre børn og voksne at kende ved at tale med dem; de ser sig selv og når andre ved at bruge sproget.

I Sproget og barnet fortæller talepædagog Bente Sidenius, hvordan børn tilegner sig sproget fra spædbarnets tidlige kontakt og frem til den 6-åriges bevidste brug af sproglige egenskaber og korrekte sprog. Forfatteren forklarer, hvilke sproglige kompetencer, der er nødvendige for, at barnet udvikler og klarer sig, og hvordan barnet bedst tilegner sig disse kompetencer.

Som voksne skal vi støtte og hjælpe børnene med at bruge sproget. Sproget og barnet giver svar på de spørgsmål, vi stiller os selv om, hvordan vi kan og skal hjælpe børnene i gang med sproget: Skal de trænes via gentagelse, lærer børn sprog via leg eller undervisning, hvad giver en god udtale, hjælper det at læse højt osv.?

Forfatteren kommer i bogen bl.a. ind på barnets udvikling, sprogtilegnelse, tosprogede børn, hvordan børn bruger sproget, hvordan vi som voksne kan støtte barnet i at lære sprog, udviklingen af sproglige kompetencer og sprogarbejdet indsat i et helhedssyn på barnets udvikling.

Bente Sidenius er pædagog og talepædagog.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bente Sidenius
Sideantal: 200
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 170 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 395 g
Udgivelsesdato: 31 Dec 2008
Oplagsdato: 31 Dec 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778877376

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk