Specialundervisning på hovedet - almene pædagogiske synspunkter

Vis stort billede
Specialundervisning på hovedet - almene pædagogiske synspunkter

229,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Når man betragter specialpædagogisk praksis i disse år, synes det, som om spørgsmålet om diagnoser, særlige teknologier og metoder er blevet det primære, mens spørgsmålet om elevernes almene dannelse i bedste fald er blevet det sekundære. Men det forholder sig omvendt: Skolens specialundervisning er en pædagogisk praksis, og derfor er den først og fremmest et spørgsmål om at bidrage til elevernes almene dannelse. Som følge af tidens diagnosticerende tendenser må specialundervisningen derfor vendes på hovedet for igen at vende pædagogisk rigtigt. Med dette udgangspunkt anlægges der i denne antologi et alment pædagogisk perspektiv på skolens specialundervisning.
Bogens artikler tager afsæt i tretten frie kostskolers specialpædagogiske praksis og indfører i de almene pædagogiske problemstillinger, som knytter sig til undervisning og samvær for elever med særlige behov.
Antologien er et bidrag til den altid aktuelle diskussion om skolens specialundervisning og henvender sig til skolens pædagogiske praksis, læreruddannelsen, pædagoguddannelsen og forskellige moduler på den pædagogiske diplomuddannelse samt til alle, der generelt er optaget af forholdet mellem specialpædagogik, socialpædagogik og almen pædagogik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niels (red.) / Buur Hansen / Leo / M.Fl
Sideantal: 168
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Christian Hvid
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Klim
Bredde: 158 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 339 g
Udgivelsesdato: 21 Sep 2010
Oplagsdato: 02 Mar 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779558465

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Specialundervisning på hovedet - almene pædagogiske synspunkter Klim