Specialpædagogik i læreruddannelsen

Vis stort billede
Specialpædagogik i læreruddannelsen

325,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Specialpædagogik i læreruddannelsen handler om arbejdet med elever, der har det svært i skolen.

Bogens udgangspunkt er den specialpædagogiske fagtradition, hvor især socialpædagogikken og specialundervisningsbegrebet har haft betydning. Bogen afspejler derudover en bevægelse i retning af et mere inkluderende fagsyn, hvor der i mindre grad tales om elever med vanskeligheder og i højere grad om elever i en situation, der er vanskelig eller kompliceret. Denne bevægelse hænger sammen med den generelle politiske og pædagogiske udvikling, ikke mindst ændringerne i folkeskolen og i læreruddannelsen, hvor man sigter mod at hovedparten af eleverne skal undervises i samme skole. Derfor må arbejdet med elever i komplicerede læringssituationer kobles tæt til den almene praksis og teoridannelse.

Alle bogens kapitler er skrevet af forfattere med faglig indsigt i specialpædagogiske problemstillinger Nogle forfattere har aktivt været med til at formulere den aktuelle policy på området, andre har forsket i det i mange år, andre igen har en særlig ekspertise eller faglig interesse i deres emne.

Bogen henvender sig primært til kompetenceområdet specialpædagogik under Lærerens grundfaglighed på læreruddannelsen, men kan også have interesse for andre studerende og praktikere inden for det social- og specialpædagogiske område.

Jørgen Christiansen er cand.psych og lektor ved UC Sjælland. Brian Degn Mårtensson er cand.pæd. i pædagogisk filosofi og ligeledes lektor ved UC Sjælland. Torben Pedersen er viceskoleleder og arbejder med implementering af bevægelse og udeskole i undervisningen. De har tidligere sammen redigeret Specialpædagogik - en grundbog (2013).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anne Linder / Laura Emtoft / Karen-Lis Kristensen / M.Fl
Sideantal: 260
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Jørgen Christiansen,Torben Pedersen,Brian Degn Mårtensson
Udgiver: Hansreitzels
Udgivelsesdato: 10 Aug 2016
Oplagsdato: 10 Aug 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741263069

Sprog

Dansk