Skrivelyst i et specialpædagogisk perspektiv

Vis stort billede
Skrivelyst i et specialpædagogisk perspektiv

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Elever i skriftsproglige vanskeligheder er sjældent vilde med at skrive – de kan måske snarere være verdensmestre i overspringshandlinger. Hvordan kan disse elever få skrivelysten tilbage? Hvordan kan skolen udfordre dem på en måde, så de oplever succes og får lyst til at kommunikere skriftligt?
Elever i skriftsproglige vanskeligheder skal mødes, støttes og anerkendes i deres skriveprocesser og dermed deres læringsprocesser. Det argumenterer forskere og erfarne praktikere for i denne bog ud fra et inkluderende specialpædagogisk perspektiv.
Bogen indeholder eksempler og giver bud på, hvad skrivelyst er, og hvordan man kan stimulere og fastholde skrivelysten for elever i skriftsproglige vanskeligheder. Det er en pædagogisk opgave, der stiller nye krav til læreren og til et inkluderende perspektiv på skriveundervisningen. Bogen anlægger et kommunikativt deltagelsesperspektiv på skrivning. Et perspektiv, der lytter til eleven, søger kreative tilgange, anerkender elevernes mangfoldige behov og skrivningens mangfoldige genrer – og giver lystog energi til at lære at skrive, og til at skrive i utallige kontekster.
Målgruppen er lærerstuderende, specialundervisningslærere, dansklærere, læsevejledere, læsekonsulenter og alle andre, der beskæftiger sig med børn og skrivning/læsning professionelt.
Skrivelyst i et specialpædagogisk perspektiver udgivet i samarbejde med Nationalt Videncenter for Læsning – Professionshøjskolerne.
Bogen kan ses i forlængelse af bøgerne Skrivelyst og læring(2011) og Læselyst og læring(2010).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bente Hagtvet / Marianne Würtz / Britt Johansson / M.Fl
Sideantal: 232
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Mette Plesner
Forord af: Sigrid Madsbjerg og Kirsten Friis
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Lone Østerlind (svensk-norske kapitler), Søren Søgaard (engelsk kapitel), Torben Chistiansen (norsk kapitel)
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dansk Psykologisk Forlag
Udgivelsesdato: 15 Apr 2012
Oplagsdato: 15 Apr 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777067174

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Skrivelyst i et specialpædagogisk perspektiv Dansk Psykologisk Forlag