Skrive for at lære - faglig skrivning i de videregående uddannelser

Vis stort billede
Skrive for at lære - faglig skrivning i de videregående uddannelser

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Skrive for at læregiver en indføring i skrivning som proces fra den første idé til den sidste reference, og bogen viser, at skrivning er et vigtigt redskab til læring og tankeudvikling.
Det at skrive godt kræver mere end færdigheder og teknik; man må også kunne tænke fagligt. At lære at skrive fagtekster indebærer derfor at skrive sig ind i en fagkultur. Skrivning er ikke blot en nødvendig studiekompetence og en væsentlig erhvervskompetence. Skrivning er også en meget vigtig læringsstrategi.
Skrive for at lære giver en indføring i skrivning som proces fra den første idé til den sidste reference, og bogen viser, at skrivning er et vigtigt redskab til læring og tankeudvikling. Læseren bliver præsenteret for forskellige måder at læse og tage notater på, forskellige skrivestrategier og forskellige fremgangsmåder med hensyn til strukturering af en faglig tekst. Logskrivning, knyttet til feltarbejde og praksis, bliver udførligt behandlet. Bogen giver praktiske råd om individuel skrivning, om arbejde i skrivegrupper, om fællesskrivning af tekster og brug af elektroniske kommunikationsmidler og Internet.
Bogen giver råd om at starte skrive- og responsgrupper og vejledning i skrivning, og den drøfter nye arbejds- og vurderingsformer, knyttet til portefølje- eller mappevurdering. Den giver også råd om, hvordan det enkelte fagmiljø kan organisere og integrere skriveoplæring i studiet, for eksempel gennem skriveværksted.
Skrive for at lærehenvender sig primært til de studerende på de videregående uddannelser, men bogen er relevant for alle, som på en eller anden måde er engageret i faglig skrivning. Den vil også være af interesse for lærere, vejledere, kursusholdere og andre, som arbejder med studiekvalitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Torlaug Løkensgard Hoel / Olga Dysthe / Frøydis Hertzberg
Sideantal: 199
Sprog: Dansk
Forord af: Kirsten Krogh-Jespersen, Jørgen Kuhlmann og Andreas Striib
Originaltitel: Skrive for å lære
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Ib Høy Hansen
Oplag: 3
Udgave: 1
Illustreret af: Joyce Grosswiler
Udgiver: Klim
Bredde: 153 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 362 g
Serie: Pædagogik til tiden
Udgivelsesdato: 29 Nov 2001
Oplagsdato: 30 Sep 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779551084

Udgivelsesår

2001

Sprog

Dansk

Skrive for at lære - faglig skrivning i de videregående uddannelser Klim