Sind i sigte - Mentalisering for begyndere

Vis stort billede
Sind i sigte - Mentalisering for begyndere

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Mentalisering handler om at danne mening og sammenhæng. Når vi mentaliserer, skaber vi forestillinger både om andres og egne tanker, følelser, ønsker og intentioner. Når vi er gode til at mentalisere, kan vi bedre forstå hinanden, justere os, tage ved lære af hinanden og fantasere om, hvad vi vil skabe. Vi kan lege med hinanden og med virkeligheden.
Begrebet mentalisering giver en ny indsigt i samspillet og dets finesser, hvor det undersøgende og eksperimenterende barn lærer at forstå sig selv og andre gennem samspil med omsorgsfulde og livfulde voksne. Både kropsoplevelser, følelser, intentioner, tanker og handlinger indgår i den proces.
Som mennesker er vi intentionelle og har et formål med det, vi gør, også når vi ikke tænker over det. Går vi fejl af hinanden, er det tit, fordi vi misforstår hinandens intentioner eller har forskellige intentioner. Mentalisering gør det lettere at komme over misforståelser og konflikter, så vi kan holde fokus på det, vi ellers har for sammen. Derfor er god mentalisering nødvendig, når man skal lære fra sig og tage ved lære af hinanden.
Sind i sigte – Mentalisering for begynderegiver dig indsigt i de færdigheder, vi skal mestre for at mentalisere, hvordan vi udvikler dem, og hvad vi har brug for undervejs. Den er righoldig på historier, interviews, modeller, fotos, filmklip og opgaver. Formålet er at skabe bro mellem bogens indhold og læserens erfaringer og hverdag. Mange afsnit kan bruges selvstændigt som oplæg til debat og indsats.
Bogen henvender sig til pædagoger, lærere, socialrådgivere, studerende og andre, der er optaget af børns udvikling og læring.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bente Lynge
Sideantal: 172
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: www.mariemikkelsen.dk
Omslagsgrafiker: Demuth Grafisk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Bente Lynge
Fotograf: Redigering af videosekvenser: Ulrik Lyhne, Perle Produktion
Udgiver: Dansk Psykologisk Forlag
Bredde: 173 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 400 g
Udgivelsesdato: 17 Nov 2015
Oplagsdato: 17 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771581102

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Sind i sigte - Mentalisering for begyndere Dansk Psykologisk Forlag