Praktik i pædagoguddannelsen

Vis stort billede
Praktik i pædagoguddannelsen

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Praktikken er en både vigtig og omstridt del af pædagoguddannelsen. Alene det, at den udgør mere end 1/3 af uddannelsestiden, gør den betydningsfuld. Men længden er også genstand for diskussion: Indebærer de lange praktikperioder, at de studerende forberedes grundigt til deres kommende arbejde, eller betyder de, at den studerende socialiseres til på godt og ondt at handle ligesom de allerede ansatte, så de ikke udvikler kompetencer til faglig fornyelse?
Bogen fokuserer på, hvordan der kan skabes et frugtbart samarbejde mellem den studerende, praktikvejlederen og undervisere fra uddannelsesstedet. Den omhandler bl.a. anvendelsen af etnografiske metoder i praktikken, praktikken som læreproces, idet teorier om voksnes læring sættes i relation til praktikkens læringsrum, faglig skrivning som medium for praktisk læring og praktikvejlederens facilitatoropgaver.
Der er fokus på pædagoguddannelsen - og det er da også titlen på denne serie bøger, Pædagoguddannelsen i fokus, som er udarbejdet med direkte sigte på den nye pædagoguddannelse, som begyndte august 2007. Bøgerne, der har til formål at give både viden og inspiration til udvikling af den pædagogiske faglighed, rummer aktuelle og overskuelige tekster til de pædagogiske fag, grundfagene og linjefagene. Bøgerne er skrevet af forfattere, der har stor faglig tynde inden for forskning og undervisning på deres respektive områder, og centrale funktioner i udviklingen af den pædagogiske profession.
Serien er redigeret af Peter Mikkelsenog Signe Holm-Larsen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sara Vafai-Blom / Charlotte Skafte-Holm / Birgitte Højberg / M.Fl
Sideantal: 134
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Fagredaktør: Signe Holm-Larsen,Peter Mikkelsen
Udgiver: Dafolo
Serie: Pædagoguddannelsen i fokus
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772814094

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk