Pæne Piger og Dumme Drenge - hvorfor er der ingen børn, der opfører sig, som de har hjerne til?

Vis stort billede Tilføj
Pæne Piger og Dumme Drenge - hvorfor er der ingen børn, der opfører sig, som de har hjerne til?

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I bogen Pæne Piger og Dumme Drenge fremhæver forfatteren Ann-E. Knudsen, at der faktisk ind imellem er børn, der får det optimale ud af deres hjernemæssige potentiale. Men ét er, hvad børnene har med sig som neutralt grundlag, noget ganske andet er, hvordan de udvikler sig.
Det er vigtigt at have øje for børns individuelle forskelle og kompetencer, men det er nu oftest sådan, at de mest iøjnefaldende forskelle på børn er kønsforskellene.
Er kønsforskellene ikke bare en forskel på piger og drenge, som altid har været der og altid vil være der? - også uanset hvad vi som forældre og professionelle voksne har som holdning og pædagogisk praksis?
Til dette - og det er hvad denne bog handler om - siger forfatteren: JA, der er forskel på hjerneudvikling og modning hos piger og drenge, og JA, det har betydning for indlæring og skolestart, principielt i pigernes favør.
Men en ting er, hvilken hjerne du er født med, noget ganske andet er, at hjerner udvikler sig, som de bliver påvirket til, (hvilket er, hvad vi kan iagttage i adfærden). Og noget tyder på, at piger ikke får det optimale ud af deres indlæringspotentiale, og at drenge generelt ikke får den hjælp de har brug for.
Forfatteren Ann-E. Knudsen, 41 år, gift og to børn. Lektor og cand.mag. i dansk og psykologi, 14 års ansættelse som gymnasielærer. Har de sidste 6 år arbejdet med neuropsykologi og hjerneforskning og har mange års erfaring som foredragsholder bl.a. i børnehaver og skoler.
Fungerer som konsulent i indskolingen som hjælp for lærerne til at finde ud af om børn har neurologiske problemer eller om der er tale om børn med almindelige psykisk betingede adfærdsproblemer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ann-Elisabeth Knudsen
Sideantal: 212
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 5
Udgave: 1
Illustreret af: Birgitte Lerche
Udgiver: Schønberg
Bredde: 144 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 335 g
Udgivelsesdato: 11 Nov 2002
Oplagsdato: 26 Nov 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757015997

Udgivelsesår

2002

Sprog

Dansk

Pæne Piger og Dumme Drenge - hvorfor er der ingen børn, der opfører sig, som de har hjerne til? Schønberg