Om pædagogisk teori og praksis - introduktion til faget pædagogik

Vis stort billede
Om pædagogisk teori og praksis - introduktion til faget pædagogik

293,75 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Om pædagogisk teori og praksis - introduktion til faget pædagogikgiver en grundig indføring i centrale problemstillinger indenfor det pædagogiske felt.
Med afsæt i en gennemgang af børnehavens historie, tegnes der et billede af pædagogikken både som fag og profession. Bogens formål er således at skabe en ramme omkring en forståelse af pædagogik som fag i en uddannelse, som et teoretisk fag der kan studeres videnskabeligt, og endelig pædagogik som en praksis, nemlig det vi kalder opdragelse.
Bogen giver ikke en række færdige svar til læseren, men ser det som en udfordring at engagere og motivere læseren til at fordybe sig i videre studier.
I behandlingen af emner som pædagogikkens historie, barndom, moderne familieliv, sprogudvikling, didaktik, dannelse, uddannelse, videnskabsteori m.m. indgår fyldige uddrag af tekster, der på forskellig vis har status af klassikere indenfor feltet. Det gælder fx Rousseau, Kant, Fröbel, Marx, Giddens, Habermas, Bourdieu, Gadamer og andre. Bogen inviterer på den måde læseren til en dialog omkring fortolkningen disse, ligesom den forhåbentlig inspirerer til videre studier af fagets primære tekster.
Bogen henvender sig til studerende og lærere på især pædagoguddannelsen, men vil også være relevant for fx læreruddannelsen, Den Pædagogiske Grunduddannelse samt professionelle i det pædagogiske erhverv.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Gytz Olesen / Lars Wahlun
Sideantal: 240
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Via
Bredde: 158 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 399 g
Serie: .
Udgivelsesdato: 29 Feb 2008
Oplagsdato: 29 Aug 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792711441

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Om pædagogisk teori og praksis - introduktion til faget pædagogik Via