Mindre grimt sprog? - sprogarbejde i indskolingen og SFO

Vis stort billede
Mindre grimt sprog? - sprogarbejde i indskolingen og SFO

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

>>Din luder!<<, siger Bertram fra 1.A til sin lærer, der bliver sur og sender ham ud af klassen. Bertram bliver ked af det. Inden timen begyndte, hørte han nogle af de større elever sige ’luder’ til hinanden, og de havde det så sjovt! Bertram ville også bare være sjov …
Bogen går i dybden med de mindre elevers sprogbrug og tilbyder alternativer til sanktioner og forbud mod bestemte ord. For hvad er grimt sprog? Og er børns brug af ord som ’luder’ og ‘fuck’ altid krænkende?
Bogen er skræddersyet til indskolingen og SFO’en og tager udgangspunkt i, at forbud og straf er udtryk for en instrumentel og endimensionel tilgang. Læreren/pædagogen skal i stedet være medoversætter af sproget og dets virkninger og sørge for, at eleverne reflekterer over, hvorvidt og hvornår ord kan vække anstød og ændre betydning.
Bogen er sprængfyldt med opgaver og øvelser – lige til at tage med ud i klassen. Masser af tegninger gør det nemt for de yngste at følge med.Opgaverne og øvelserne kan downloades gratis nedenfor.
Heidi Honig Spring er lærer og uddannet i systemisk ledelse og konsultation. Hun arbejder som AKT- og inklusionskonsulent i Høje-Taastrup Kommune og er forfatter til flere bøger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Heidi Honig Spring
Sideantal: 191
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 172 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 377 g
Udgivelsesdato: 31 May 2014
Oplagsdato: 31 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771183368

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Mindre grimt sprog? - sprogarbejde i indskolingen og SFO Frydenlund