Luhmann og organisation

Vis stort billede
Luhmann og organisation

368,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Antologien indleder med artiklen Luhmann og organisation, der som den første danske artikel giver en solid teoretisk introduktion til Luhmanns organisationsteori. Artiklen tjener som ramme for antologiens øvrige artikler. Efter intro-artiklen har vi inddelt antologien i tre dele:
Del 1: Ind i organisationen indeholder fire bidrag, der alle arbejder med begrebsliggørelse og analyse af intra-organisationelle forhold ved henholdsvis at tage interkulturel kommunikation, organisationskultur, følelser og beslutninger op. Disse tilbyder tilsammen et sæt af værktøjer, som kan gøre det muligt at gennemføre solide og bredt anlagte systemteoretiske organisationsstudier, der inddrager såvel formelle som uformelle træk af det moderne samfunds organisationer.
Del 2: Organisationen og dens omverden består af tre artikler, der beskæftiger sig med relationen mellem organisationen og dens omverden ved at tage hhv. kriser, funktionssystemer og samarbejde op. I forhold til bogens første del får man nu en række værktøjer til at analysere og iagttage, hvad der sker mellem organisationer og det øvrige samfund.
Del 3: Organisationens mening består af tre bidrag, der rejser spørgsmålet om, hvad der er meningen med de måder, hvorpå der tales om organisationer i dag (i såvel organisationer som i deres omverden). Dette udfoldes ved dels at analysere begrebsdannelserne omkring læring og new speak, dels ved i den sidste artikel, mere anvendelsesorienteret, at udvikle en semantik om ledelse i organisationer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Michael Paulsen (red.) / Jesper Tække
Sideantal: 288
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Unge Pædagoger
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 450 g
Serie: Konstruktivistiske byggesten¤Unge Pædagogers serie
Udgivelsesdato: 17 Aug 2008
Oplagsdato: 17 Aug 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790220471

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk