Lærerig leg - børns læring gennem samspil

Vis stort billede
Lærerig leg - børns læring gennem samspil

335,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Lærerig leg - børns læring gennem samspil

Denne bog handler om, hvordan pædagoger kan arbejde med leg og læring – hvordan legen kan være lærerig, og hvordan en målrettet lærevirksomhed kan have legens karakter. Nogle hovedspørgsmål er:
Hvilke muligheder og begrænsninger støder pædagoger på i forbindelse med at forene leg og læring?
Hvad karakteriserer de to begreber – og hvad har de til fælles?
Hvordan skabes og kommer læringen til udtryk gennem børn og voksnes
samspil?
Bogen kommer også ind på, hvordan børnene selv opfatter forholdet mellem leg og læring. Det er en letlæst bog, der bygger på et omfattende forskningsarbejde, og hvor man kommer helt tæt på praksis – på børnene og pædagogerne – og hvor teorien formidles på en tilgængelig måde.
Eva Johanssonog Ingrid Pramling Samuelssoner begge professorer i pædagogik. De forsker begge i børns læring ved institutionen for pædagogik og didaktik ved Göteborgs Universitet. Stig Broström har stået for dansk bearbejdelse og forord.
Serien Pædagogik og udvikling:
Bogen er en del af serien Pædagogik og udvikling. Serien består af en række grundlæggende udgivelser, der sætter fokus på centrale pædagogiske problemstillinger, teorier og forskningsmetoder. Seriens bøger tager fat på relevante temaer som mønsterbrydning, udsatte børn, marginalisering, børns udvikling og læring, pædagogen som didaktiker samt videnskabsteori og metode i pædagogisk praksis.
Serien henvender sig til studerende og undervisere på grund-, videre- og efteruddannelse (pædagoguddannelsen, Pædagogisk Diplomuddannelse og lignende), pædagoger og ledere i daginstitutioner samt pædagogiske konsulenter.
>>Dette er en bog, vi længe har manglet. Den giver på én gang en teoretisk afklaring og praktisk illustration af, hvordan begreberne leg og læring kan forstås. Læs bogen, og bliv bedre til at støtte børns lærerige leg og legende læring.<<
- Stig Broström, lektor, ph.d. i småbørnspædagogik ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ingrid Pramling Samuelsson / Eva Johansson
Sideantal: 237
Sprog: Dansk
Forord af: Stig Broström
Originaltitel: Att lära är nästan som at leka
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Kåre Dag Jensen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dafolo
Serie: Pædagogik og udvikling
Udgivelsesdato: 30 Aug 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772815749

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk