Lærer og vejleder - om pædagogiske retninger, vejledningsstrategier og vejledningsteknikker

Vis stort billede Tilføj
Lærer og vejleder - om pædagogiske retninger, vejledningsstrategier og vejledningsteknikker

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

De centrale retninger inden for vejledning præsenteres, og deres pædagogiske konsekvenser diskuteres. Vejledningsstrategier og -teknikker formidles i en form, hvor læreren, afhængigt af situationen, kan trække på forskellige traditioner og metoder samtidig. Bogen behandler særskilt vejledning af elever, kollegavejledning, vejledning af projektgrupper og af lærerstuderende i praktik.
Lærerens opgave i skolen ændrer sig. Undervisningens traditionelle hierarkiske kommunikation er under nedbrydning, og lærerarbejde stiller krav til nye, faglige kompetencer. For lærere er det blevet vigtigt at kunne vejlede og samtale kompetent og professionelt med elever og forældre, kollegaer og lærerstuderende.
Vejledningens mål er at hjælpe den vejledte til at finde sin vej til læring og udvikling. Denne bog sætter fokus på læreren som vejleder og på de faglige forudsætninger, som læreren skal magte for at kunne give god vejledning.
Forfatteren præsenterer de centrale retninger inden for vejledning og åbner samtidig for deres pædagogiske konsekvenser. Vejledningsstrategier og -teknikker bliver diskuteret og gjort tilgængelige i en form, hvor læreren, afhængig af situationen, kan trække på forskellige traditioner og metoder samtidig.
Bogen behandler særskilt vejledning af elever, kollegavejledning, vejledning af projektgrupper og af lærerstuderende i praktik. Forfatteren diskuterer desuden de etiske dilemmaer, som læreren ofte vil møde i sit vejledningsarbejde.
Lærer og vejlederhenvender sig både til lærere i skolen og studerende ved lærerseminarierne. Bogen vil blandt andet med fordel kunne anvendes i det felt, hvor lærere og studerende mødes - i faget praktik i læreruddannelsen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Tron Inglar
Sprog: Dansk
Forord af: Kirsten Krogh-Jespersen, Jørgen Kuhlmann og Andreas Striib
Originaltitel: Lærer og veileder
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Ib Høy Hansen
Oplag: 3
Udgave: 2
Illustreret af: Joyce Grosswiler
Udgiver: Klim
Bredde: 152 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 348 g
Serie: Pædagogik til tiden
Udgivelsesdato: 22 May 2012
Oplagsdato: 06 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771291346

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Lærer og vejleder - om pædagogiske retninger, vejledningsstrategier og vejledningsteknikker Klim