Kontrol og tillid - ambivalenser i pædagogisk ledelse og udvikling

Vis stort billede
Kontrol og tillid - ambivalenser i pædagogisk ledelse og udvikling

212,50 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Denne bog beskriver, hvordan elementer af tillid og kontrol - i form af skærpede krav til ledelse, udvikling, dokumentation, kvalitetsmål, evaluering og overvågning i relationen mellem skoleder og lærer - har betydning for pædagogisk arbejde i folkeskolen. Bogen bygger på et forskningsprojekt, der retter blikket direkte mod praksis i folkeskolen via kvalitative interviews med skoleledere, pædagogiske ledere, viceinspektører og lærere.
Bogen sætter spot på relationen mellem skoleder og lærer, og på den måde argumenterer for, at pædagogisk ledelse og udvikling er noget, der skabes ved, at flere personer bidrager og udfører noget sammen. Det er ikke noget, enkeltpersoner skaber alene. En sådan gensidig proces baseres på tillid til og mellem de deltagende personer, men også på et magtforhold i form af kontrol. Derved skaber denne bog ny forskningsbaseret viden om skoleledere og lærere, og det kan hjælpe med både at forstå og få øje på nye, udfordrende perspektiver på deres virke i den danske folkeskole.
Bogen er målrettet studerende på masteruddannelser. Diplom i Ledelse eller pædagogiske diplomuddannelser, samt lærer- og pædagogstuderende, der arbejder med ledelse, udvikling, kvalitetssikring og evaluering generelt. Bogen er tænkt som en eksemplarisk kortlægning af et pædagogisk tema og henvender sig derfor også til andre med interesse for ledelse, udvikling og evaluering.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Klaus Ernst Hansen
Sideantal: 128
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Puc¤Cvu Midt-Vest
Bredde: 149 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 225 g
Udgivelsesdato: 31 Dec 2006
Oplagsdato: 31 Dec 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791562242

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Kontrol og tillid - ambivalenser i pædagogisk ledelse og udvikling Puc¤Cvu Midt-Vest