Konkurrencestatens pædagogik - En kritik og et alternativ

Vis stort billede
Konkurrencestatens pædagogik - En kritik og et alternativ

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Folkeskolereform, læreruddannelsesreform, gymnasiereform og så videre. Det danske skole- og uddannelsessystem er under forvandling. Det samme er pædagogikken.

I dag har vi spændt pædagogikken for konkurrencestatens vogn, og vores uddannelsessystem skal reformeres, så flest muligt kan bidrage til at sikre samfundets fortsatte vækst i en globaliseret verden. Konkurrenceevne er pædagogikkens slutmål, og ideerne om almendannelse og skolen for livet er i fare for at blive skyllet ud med badevandet.

Konkurrencestatens pædagogik beskriver, hvordan vi i takt med samfundets udvikling fra industrisamfund og velfærdsstat til konkurrencestat er ved at miste vores fælles fortælling om kultur, nationalitet og verdensborgerlighed. Vores børns uddannelse og opdragelse er på vej til at blive løsrevet fra det filosofiske og etiske grundlag, der siden 1700-tallet har kendetegnet pædagogikken. Bogen optegner den store fortælling om pædagogikkens historie og tilbyder med afsæt i Kierkegaards kærlighedsbegreb et normativt alternativ til konkurrencestatens pædagogik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Brian Degn Mårtensson
Sideantal: 176
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 144 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 306 g
Udgivelsesdato: 26 Apr 2015
Oplagsdato: 26 Apr 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771244779

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Konkurrencestatens pædagogik - En kritik og et alternativ Aarhus Universitetsforlag