Fra uddannelsessystemets udkant - fra forsorg til folkeskole

Vis stort billede
Fra uddannelsessystemets udkant - fra forsorg til folkeskole

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

'De åndssvages' historie og deres uddannelsesinstitutioner i Danmark sættes under lup i denne bog. Og det er ikke småting, der kommer for dagens lys.
Bogen trækker tråde tilbage til 1800-tallets første forsøg på undervisning af ‘de åndssvage’, Statens Åndssvageforsorg og den langsomme mentalitetsændring, der i 1980 endelig resulterede i, at multihandicappede børn nu også blev omfattet af børns grundlovssikrede ret til undervisning.
Med udgangspunkt i Vestermarksskolen i Aars fortæller bogen, hvordan vi har behandlet udviklingshæmmede og multihandicappede på kommunalt, regionalt og landsplan, ligesom udviklingen i uddannelsespolitikken og ikke mindst samfundets og den enkeltes syn på ‘de åndssvage’ beskrives.
Karakteristisk for udviklingen er, at området fra begyndelsen har befundet sig i spændingsfeltet mellem et humanistisk menneskesyn – baseret på mangfoldighed og fællesskab – og et teknisk-videnskabelige menneskesyn – baseret på adskillelse og rationalitet.
‘Åndssvage‘ har skræmmende langt op i vores moderne tid været nogle, man gemte væk, og selv i dag – på trods af de mange tanker om inklusion – sættes der ofte vandtætte skotter op mellem ‘normale børns‘ skolegang og ‘de andres’.
Laust Torp Jensener lærer ved Vestermarksskolen i Aars. Han sidder i det faglige netværk i ViHS (Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Laust Torp Jensen
Sideantal: 173
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 175 mm
Højde: 247 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 448 g
Udgivelsesdato: 19 Feb 2013
Oplagsdato: 19 Feb 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180923

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Fra uddannelsessystemets udkant - fra forsorg til folkeskole Frydenlund